Hammerdals IF - Skidor

Hammerdals IF är medarrangör till Gällö Skog Open den 21-22 november. Tävlingen genomförs i skidtunneln i Gällö. Juniortävling på lördagen och ungdomstävling på söndagen. Hammerdals IF sköter tävlingsadministration och tidtagning.

 

Motionsverksamhet vintern 2020/2021

 

Start: Vi siktar på att starta i januari.

När: Tisdagar kl 18:30 och ca 1 timme framåt

Var: Vid elljusspåret på Fyråbadet

För: Dig som vill träna eller bara åka skidor tillsammans i en grupp. Du behöver inte vara vältränad eller någon van skidåkare.

Åkstil: Klassiskt eller skate, valet är ditt!  Vi kan dock hjälpa dig att förbättra tekniken.

Vallning: Vi har alltid med oss valla och hjälper er om ni har dåligt fäste.

Kostnad: Helt gratis! (Ni får dock gärna lösa medlemskap i Hammerdals IF)

 

Välkomna!

 

Kent Danielsson, 076-11 00 971

Elisabeth Modigh Risberg, 070-259 73 69

Minnesord Jan Halvarsson, 2020-05-29

Idag minns vi Janne Halvarsson, en av Hammerdals IF:s största idrottsmän. Janne kom till klubben som ung och lovande skid-

åkare i slutet av 1960-talet. Han hade tidigare tävlat mycket framgångsrikt för Föllinge IK. HIF hade upplevt ett stort uppsving med skidor på 50-talet med gelikar som Melcher Risberg, Göran Thor och Herman Pettersson som bärgat flertalet SM-medaljer. Melcher var dock till åren kommen och Janne blev en välkommen förstärkning till föreningen tillsammans med Bjarne Andersson. På SM 1969 på "hemmaplan" i Östersund bärgade Melcher, Bjarne och Janne stafettguldet till Hammerdals IF inför tiotusentals åskådare. Under 70-talet skördar Janne åtskilliga medaljer både SM-nivå, men också på världsmästerskapen 1970 där han med många fina placeringar fick kröna mästerskapet med ett VM-brons. Det var dock inte hans första internationella mästerskapsmedalj, utan den kom på OS 1968 i form av ett silver. Efter att karriären avslutats innehade Janne flertalet ledarposter både i HIF:s regi, men även i svenska landslaget.

 

Vi minns en storartad idrottsman och ledare. Tack för alla fina minnen.

 

Om sektionen

Skidor är en av de sektioner som funnits med sedan HIF:s tillblivelse 1921. Åtskilliga SM-, VM- och OS-medaljer har bärgats genom åren av alla duktiga skidåkare som exempelvis Janne Halvarsson, Melcher Risberg, Bjarne Andersson, Lars-Göran Dahl med flera. Numera är sektionens verksamhet betydligt mer begränsad. Årets höjdpunkt är Hammerdalsspelen som arrangerats årligen sedan 1949.

 

Ansvarig för skidsektionen:

Joakim Danielsson, 070-603 26 79

 

> Tävlingskalender

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom